Een groene smoothie als ontbijt. Dat hadden we eerder moeten doen! Vroeger sloegen we het ontbijt weleens over, of namen we even snel een crackertje. Niet echt gezond, dus dat kon beter. Nu beginnen we onze dag goed met een heerlijke groene smoothie. Er zijn 1001 combinaties mogelijk, maar deze is veruit onze favoriet. Door de gember en bleekselderij krijg je een verrassende, frisse smaak. Lijnzaad is niet persé nodig, maar wel een goede aanvulling op je vegetarische of plantaardige voedingspatroon. Zo zit er veel alfa-linoleenzuur in, wat weer goed is voor je hart en bloedvaten. En bovendien heeft het ook positieve invloed op je darmen. Altijd fijn.

Ingrediënten groene smoothie met spinazie

 

voor ongeveer 3 glazen (250ml)

  • 2 perssinaasappelen
  • 2 bananen (3 kan natuurlijk ook)
  • 150 gram verse spinaziebladeren
  • 1 cm gember, geschild
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ citroen
  • 30 gram lijnzaad
  • 20 gram walnoten
  • 1 flinke scheut soyayoghurt van Alpro

Bereiding groene smoothie met spinazie

  1. Pers de 2 sinaasappelen.
  2. Giet het sinaasappelsap in een blender.
  3. Snijd of breek de bleekselderij in tweeën en doe het de blender.
  4. Doe ook alle overige ingrediënten erbij.
  5. Knijp een halve citroen uit boven je blender.
  6. Blender goed tot alles fijn is, zo’n 10 tot 12 seconden.
  7. Wij vinden het lekker om de walnoten niet helemaal fijngemalen te hebben. Zo heb je nog beetje een bite in je groene smoothie. Wil je dat niet? Maak ze dan eerst helemaal klein in een vijzel.

 

En het mooie is: je bent er bijna evenveel tijd mee kwijt als aan een boterham smeren. Je bent ook nog eens gezond bezig!

Heb je zin in een andere smoothie? Lees dan eens onze aardbeien smoothie. En weet je waar je ook hele lekkere smoothies en vruchtenspapjes kunt drinken? In Thailand. Ik was daar in april dit jaar.

 

 

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en houdt van reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels eet hij ook vaak plantaardig. Hij is gek op koken. En deelt graag zijn vegetarische en veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.