Een van onze favoriete keukens is de Indiase keuken en dan vooral de kikkererwten curry. En na mijn reis naar India kwam ik vol nieuwe recepten en ideeën thuis.  Wat een heerlijke vegetarische  en veganistische gerechten heeft deze keuken. Gerechten met pit en volle smaken. Die het lekkerst smaken met een naan of chapati brood. En wil je een bijpassend voorgerecht? Pappadrums zijn heerlijk!

De Indiase veganistische kikkererwten curry is heel makkelijk en snel te bereiden. Dus ben je nog niet zo thuis in de Indiase keuken, dan is dit een perfect gerecht. De kruiden kun je in alle (grotere) toko’s halen. En zelfs supermarkten hebben tegenwoordig veel Indiase kruiden.

Ingrediënten voor 2/3 pers

  • 150 gr basmati rijst of 2 grote naan broden
  • ½ el kokosolie
  • 180 gr kikkererwten (uit blik is sneller)
  • 3 grote aardappelen (vastkokend)
  • 200 ml soja yoghurt (voor vegetarische variant doe je biologische halfvolle yoghurt)
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper fijgehakt (als je extra pittig wilt haal je de zaadjes er niet uit)
  • 1 el gember (gesneden/geraspt wat je makkelijk vindt)
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • ½ tl chilipoeder (of meer als je echte doorgewinterde curryeter bent)
  • ½ tl kurkuma ¼ tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl garam masala
  • ½ el kasoori methi (gedroogd fenegriekblad)
  • zout en peper naar smaak

Bereiding Indiase veganistische kikkererwten curry

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze tot ze goed zijn (ongeveer 10/15 minuten).  Giet ze af en zet ze opzij. Snijd de uit in reepjes. Hak de gember, knoflook en pepers in kleine stukjes.  Laat de kasoori methi even weken in een glaasje water en giet af.  Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking.
  2. Doe een wok op het vuur en doe de kokosolie in de pak. Laat even warm worden. Fruit de ui met de gember, knoflook en rode peper goudbruin.
  3. Voeg daarna het chilipoeder, kurkuma, koriander en garam masala toe. Heel kort omscheppen.
  4. Meng langzaamaan de yoghurt door de kruiden en de ui.  Even goed roeren zodat alle kruiden zich vermengen met de yoghurt.
  5. Daarna voeg je de kikkererwten en aardappelen toe. Voeg na 2 minuten pruttelen de afgegoten kasoori methi toe.
  6. Laat het nog zo’n 5 a 10 minuten beetje doorpruttelenProef af en toe of het al goed op temperatuur is.
  7. Ben je toch te enthousiast met de chilipoeder en/of rode pepers geweest? Geen nood, beetje kristalsuiker erbij en de kikkererwten curry wordt weer wat minder qua smaak.

De kikkererwten curry is lekker met verse fijngehakte koriander erbij!

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.