Dit recept voor noodles is makkelijk te maken, suikervrij en bovendien gezond! Gezond door de vele groentes in dit noodles recept. Noodles hebben hun oorsprong in Azië. Wist je dat in 2005 in China 4000 jaar oude noodles gevonden zijn? Die zullen niet zo lekker meer smaken ;-). Ze zijn er ook in alle soorten en maten. Dunne mie, dikke pasta slierten of gefrituurd in een salade. Lekker veelzijdig. Dit recept maak je binnen 15 a 20 minuten dus heb je weinig tijd? Dan biedt dit noodles recept uitkomst.

Ingrediënten voor 4 personen noodles

  • 300 gram woknoodles
  • 1 gele paprika
  • 1 oranje (of bij gebrek een rode)
  • 1,5 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 grote tenen knoflook
    2 el komijnzaad
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 1 tl kurkuma
    beetje chilipeper en vers koriander voor de liefhebber
  • 200 gram gepelde pistachenoten (liefst ongezouten)
  • sambal (suikervrij)
    kokosolie of zonnebloemolie

 

 

Bereiding noodles recept met paprika 

  1. Hak de ui in stukjes en pers de knoflook
  2. 2. Snijd de paprika’s in blokjes en de courgette in stukken
  3. Bereid de woknoodles volgens de verpakking. Bij mij was dat 2 minuten in kokend water, vervolgens giet je ze af.
  4. doe beetje olie in de (wok)pan en fruit de ui.
  5. Wanneer de ui zacht wordt, voeg je de knoflook en de courgette toe.
  6. Bak 3 a 4 minuten en voeg dan de paprika toe. Bak het even 2 minuten mee.
  7. Voeg vervolgens de kruiden toe en meng goed. Een beetje chilipeper is ook lekker, maar kijk uit niet te veel.
  8.  Doe de noodles bij je groentemix en hussel het goed door. Het kan helpen de noodles grof te snijden.
  9. Serveer in een diep bord en verdeel de pistachenoten over het gerecht. Een beetje koriander maakt het helemaal af. Met een dot sambal.

Geen zin in noodles maar wel in een snel recept? Kijk dan bij het overzicht van snelle recepten.

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.