Bella Italia, wat kunnen ze daar lekker vegetarisch eten maken. Ook ravioli is een fantastische pasta om mee te werken in de keuken. Het zijn pastakussentjes met vulling erin. Het leuke is dat je alles erin kunt doen. In de supermarkten verkopen ze verschillende varianten, bijvoorbeeld met champignon- of aspergevulling. Vandaag koos ik voor aspergevulling. Maar met champignonvulling is ook erg lekker in dit gerecht. Tip: vooraf klaargemaakte ravioli is het lekkerst wanneer je het bij een Italiaanse toko haalt.

 

Ingrediënten ravioli met prei en pompoenpitten

Voor 2 personen:

  • 250 gram ravioli met aspergevulling (of andere vulling)
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • groene veldsla of gemende bladsla
  • 25 gram pijnboompitten
  • 25 gram pomopoenpitten
  • 1 el truffelolie
  • peper
  • beetje basilicum
  • voor vegetariërs: 50 gram vlokken Parmagiano reggiano (vegetarisch stremsel)

 

Bereiding ravioli met prei en pompoenpitten

  1. Snijd de prei en was het af in een vergiet
  2. Hak de ui in stukjes en doe hetzelfde met de knoflook
  3. Kook water in een grote pan en zodra het kookt voeg je de ravioli toe.
  4. Kook de ravioli zolang als nodig is. De verse variant hoeft niet langer dan 4 minuten. Giet af en laat even afkoelen
  5. Pak een bord en leg hier een bedje van sla op
  6. Bak de knoflook en fruit de ui in een pan.
  7. Wanneer de knoflook en ui gefruit zijn, voeg je de prei toe. Even laten bakken. Voeg wat peper toe naar smaak.
  8. Doe in een koekenpan de pijnboompitten en pompoenpitten. Wanneer de pompoenpitten gaan springen dan zijn ze goed. Goed blijven omscheppen, anders krijg je bruine pitten.
  9. Doe de ravioli van de vergiet weer terug in de pan. Schenk de truffelolie over alle raviolistukjes. Meng goed.
  10. Leg vervolgens aantal ravioli’s op het bord met sla.
  11. Verspreid het mengels van prei, knoflook en ui over de pasta.
  12. Garneer met de Parmagiano Reggiano-vlokken en de pijnboompitten en pompoenpitten.
  13. Als finishing touch een beetje basilicum erover.
  14. Eet smakelijk!

 

Meer  lezen over Italië en Italiaanse gerechten ? Lees alle recepten.

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.