De traditionele Rogan Josh curry is met vlees, lamsvlees welteverstaan. Omdat ik de laatste paar maanden eigenlijk alleen nog maar vegan oftewel plantaardig eet, wilde ik graag deze curry ook plantaardig maken. Leuke uitdaging. Na flink wat uitprobeersels, is deze variant goed gelukt. De smaak van deze Rogan Josh is licht zoet maar pittig. Meestal vind ik een zoete smaak in warm eten niet echt lekker, maar de kaneel heeft niet de standaard zoete smaak (suiker). Ik zou zeggen, probeer het zelf!

 

rogan-josh ingredienten

Ingrediënten voor 2/3 personen
Rogan Josh curry met een vegan twist

  • 250 kastanjechampignions
  • 1 grote winterpeen
  • 400 gram tomaten
  • 1 grote ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 10 kardemompeulen
  • ½ theelepel tamarinde
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gember (vers)
  • 2 gedroogde chili’s
  • 100 ml water
  • 150 ml koksmelk
  • Verse koriander

Voor de rijst

  • 200 gram basmatirijst
  • 4 kardemompeulen

 

Bereiding Rogan Josh curry met een vegan twist

  1. Snijd de uien en de knoflook. Bak het samen in een pan met dikke bodem. Een wok kan ook eventueel.
  2. Bereid de rijst volgens de verpakking en laat 4 kardemomeulen meekoken. Dat geeft een lekkere smaak.
  3. Snijd de tomaten, schil de wortel en hak in stukjes.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Schil de schil van de gember af en hak in stukjes.
  5. Warm de pan op met een beetje kokosolie.
  6. Bak de ui en knoflook. Voeg tamarinde toe, 10 kardemompeulen, kaneel, gedroogde chili’s (in stukjes) gemalen koriander en de gember.
  7. Tip: chili’s gesneden? Kijk uit met daarna in je ogen wrijven…wil je geen pijnlijke ogen? Doe dan beetje citroensap over je handen)
  8. Meng de kruiden goed en laat even 2 minuutjes meebakken.
  9. Voeg dan de champignons en wortel toe. Schep regelmatig om totdat de champignons iets geslonken zijn.
  10. Doe dan de tomaten erbij en het water en kokosmelk. Laat het vervolgens 5-10 minuten sudderen op een laag pitje.
  11. Schep de rijst op, doe de curry erbij. En doe de verse koriander eroverheen!Ook lekker met een chapati of naan.

 

Eet smakelijk! Jummie! Geen zin in rogan johs? Wat dacht je van een linzencurry (vegan) of kikkererwtencurry. En krijg je zin om naar India te gaan? Lees dan mijn blog over India goa 🙂

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.