Spinaziesalade die fris en wild is voor warme en koude zomeravonden. Deze maaltijdsalade is makkelijk en snel klaar te maken. Perfect wanneer je het liefst 10 minuten geleden al met je kont op een picknickkleedje zit, maar toch iets lekkers mee wilt nemen. Vergeet niet een droog wit wijntje mee te nemen. Hoe lang duurt het dan? Binnen 10-15 minuten (afhankelijk hoe snel je oven opwarmt) is de wilde spinaziesalade klaar.

 

Ingrediënten voor 2 personen wilde spinaziesalade met geroosterde walnoten

 

spinaziesalade-ingredienten

 

Salade:

  • 200 gram wilde spinazie, gewassen
  • 100 gram (biologisch) danish blue (vega stremsel)
  • Handvol pitloze witte druiven
  • Gele paprika
  • Sjalotje
  • 50 gram walnoten
  • 1 rijpe avocado

 

Dressing:

  • 2 tl appel cider
  • 3 el olijf olie extra vergie
  • 1 el pittige mosterd met pitjes
  • 1 el (biologisch) honing

 

Bereiding wilde spinaziesalade

Stap 1:
Warm de oven voor op 180 graden. Wanneer de oven warm is, doe de walnoten op een plaat en schuif ze de oven in. Laat ze ongeveer 5 minuutjes in de oven staan. Check af en toe of ze niet te snel gaan. Afhankelijk van de oven. Zijn ze nog niet warm & knapperig dan laat je ze nog even in de oven.wilde-spinaziesalade-walnotenStap 2:
Haal de stelen van de wilde spinazie af. Scheur de bladeren een beetje zodat je niet grote bladeren hebt. Doe ze in een saladekom.

Stap 3:
Hak vervolgens het sjalotje in stukjes en voeg toe.wilde-spinaziesalade-uienStap 4:
De paprika snijd je ook in stukjes en mix het tussen de wilde spinazie.

Stap 5:
Was de druiven en doe ze door de salade.

Stap 6:
Voor de dressing doe je alle ingrediënten bij elkaar en goed mengen. Is de dressing te dik? Dan nog beetje olijfolie erbij. Vervolgens giet je de dressing over de salade. Beetje omhusselen en dan doe je de gebrokkelde danish blue erover.

Stap 7:
Snijd de avocado in lange repen.

 

Schep de wilde spinaziesalade op de borden. Garneer met de (liefst nog warme) knapperige walnoten en avocado. Liever een andere salade? Bekijk ook de andere salades.

Serveer met stokbrood of ander brood.

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.