Vegetarische wortelsoep met zoete aardappelen met de warme smaak van gember. Deze bijzondere soep is heel verfrissend dankzij de limoen en is ook nog eens goed voor je gezondheid. Wist je namelijk dat gember helpt bij het verminderen van een opgeblazen buik, stimuleert de bloedcirculatie. En voor de mensen onder ons die graag kilootje kwijt willen: gember zorgt voor meer speekselaanmaak waardoor je beter je voedsel verteert. In combinatie met de wortel in de soep een gezonde combinatie!

 

Ingrediënten wortelsoep met zoete aardappel

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 2 grote wortels
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse gember
  • 1 grote rode ui
  • 1,25 liter bouillon
  • 350 ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • Zout
  • Peper

 

Bereiding van de wortelsoep met zoete aardappel

 

Stap 1: Schillen

Schil de wortels en de zoete aardappelen. Snijd de wortels in partjes of plakjes, wat je wilt. Doe dit ook voor de zoete aardappels. Hak de knoflook en de ui fijn. Snijd uiteraard ook de gember fijn.

 

Stap 2: Fruiten & koken

Doe beetje olijfolie in een pan. Fruit vervolgens de ui, knoflook en de gember. Voeg de zoete aardappelen en wortels toe en bak ze even mee. Nu doe je de 1,25 liter bouillon erbij en wacht even tot het kookt. Zodra het kookt doe je het op wat lager vuur en laat het 15 minuten rustig koken.

 

Stap 3: tijdens het koken

Tijdens het koken pers je de twee limoenen en vang het sap op. Je kunt de limoen eventueel ook vervangen door sereh (citroengras). Mocht je de smaak van de limoen te heftig vinden.

 

Stap 4:  Pureren

Pureer de soep na 15 minuten met een staafmixer of zoals ik, lekker makkelijk in de blender. Heb je de wortelsoep gepureerd in de blender, gooi het dan weer terug in de pan.  Tip van een vriendin: doe nadat je de wortelsoep weer hebt teruggegooid in de pan een klein beetje afwasmiddel plus veel water en laat hem even blenden. Voila, schone blender zonder gedoe!

 

Stap 5: puntjes op de i

De wortelsoep zit weer in de pan. Doe de 350 ml kokosmelk erin en het limoensap. Laat nog 10 minuten even pruttelen. Na 10 minuten is het klaar. Beetje zout en peper erbij en eet smakelijk!

 

Ben je fan van zoete aardappel? Probeer dan ook eens deze lekkere Thaise curry met zoete aardappel

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.