Voor deze avocadosalade maakt het niet uit of het zomer is. Zomer of winter, deze salade is altijd een hit. Bomvol avocado maar ook met broccoli, pompoen, granaatappel én gezonde quinoa. Ondanks de wat ‘zwaardere groenten’ zoals pompoen maakt de smaak van granaatappel de salade heerlijk fris. De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

 

Ingrediënten voor 4 personen avocadosalade

voor de quinoa

  • 275 gram quinoa
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • half blokje groentebouillon

voor de avocadosalade

  • 400 gram flespompoen
  • 150 gram broccoli
  • handje gehakte koriander
  • handje gehakte munt
  • 4 lente-uitjes
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • 1 of 2 rijpe avocado’s (afhankelijk hoeveel zin je hebt in avocado)
  • 20-30 gram pecannoten of pistachenoten
  • sap van halve limoen
  • handje alfalfa
  • beetje olijfolie

voor de dressing

  • 1 el tahin
  • halve rijpe avocado
  • handje gehakte koriander
  • handje gehakte muntblaadjes
  • sap van halve limoen
  • 2 tl heldere honing of marple-siroop

 

Bereiding avocadosalade met quinoa en groenten

  1. Warm de oven op tot 200 graden. Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Doe bakpapier op de bakplaat en leg de pompoenstukjes erop. Beetje olijfolie op de pompoen en schuif hem in de oven. Laat ongeveer 20 minuten in de oven.
  2. Pak de broccoli. Haal alle roosjes eraf. Kook daarna de broccoli even heel kort 3 minuten en giet af. De pompoen staat inmiddels 20 minuten in de oven, doe de broccoli daar nu bij. Laat nog zo’n 10 minuten in de oven staan.
  3. Quinoa is het lekkerst wanneer je in een pan eerst fijngesneden knoflook en ui bakt. Voeg dan de groentebouillon toe en kook daar dan de quinoa in. Giet af en laat even rusten.
  4. Maak nu de dressing. Voeg alle ingrediënten samen in een kom of keukenmachine. Doe niet te veel limoen erin, dan wordt het zuur. Doe eerst bijvoorbeeld de helft van de hoeveelheid erin. Voeg wel alvast 1 el water toe. Gebruik dan een staafmixer of de keukenmachine om alles fijn te malen. Is je dressing nog beetje dik, voeg dan naar eigen inzicht water toe. Proef even en als het nog niet zuur genoeg is, voeg je nog wat limoen toe. Anders laat je het achterwege.
  5. Snijd de lente-uitjes. En haal de pitjes uit de granaatappel.
  6. Pak een grote saladekom en doe daar de quinoa in. Voeg daar alle kruiden (koriander, munt) aan toe, de lente-uitjes, granaatappelpitjes en pistachenootjes of pecannoten. Hier doe je nog beetje olijfolie bij. De broccoli en pompoen haal je uit de oven en laat je heel even afkoelen.
  7. Voeg de pompoen en broccoli erbij. Schep goed om. Halveer je avocado’s en snijd er mooie partjes van. Doe de dressing over de salade, schep even om.
  8. Garneer met de avocado’s en alfalfa en eventueel nog wat peper.
  9. Eet smakelijk!

Liever een andere salade met quinoa? Deze quinoasalade met basilicumdressing is ook erg lekker! En wat dacht je van deze venkelsalade met avocado? Bekijk alle salades.

Over de auteur

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom ze eet vegan. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.