Borrel en dips

Italiaans brood met zongedroogde tomaten

Wat is lekkerder dan Italiaans brood? Voor de Italianen is Pasen belangrijk. Mensen trekken erop uit en gaan bijvoorbeeld picknicken in het park met vrienden en familie. Het weer in Italië rond die tijd nodigt ... Lees meer...
risottoballen

Risottoballen met paddenstoelen

Risottoballen met een kaasachtige smaak? En zónder kaas? Ja, het kan en ze zijn echt megalekker. Het is wel wat bewerkelijk om ze te maken, dus het is verstandig als je echt even de tijd neemt. Maar je zult ver... Lees meer...
pindasaus vegan

Pindasaus of satésaus vegan

Vroeger kocht ik altijd zo’n emmertje of zakje kant-en-klare pindasaus. Lekker makkelijk. Maar nu ik wat ouder word, snap ik écht niet dat ik dat ooit heb gedaan. Die gefabriceerde rommel komt mijn huis niet me... Lees meer...
vegan-pizza

Vegan pizza met artisjokkenharten

Een vegan pizza maken, klinkt moeilijker dan het is. Wij zijn al jaren enorme fans van pizza. Toen wij besloten geen kaas meer te eten, moesten we even slikken. Betekent dit dat we geen pizza meer kunnen eten? ... Lees meer...
baba-ganoush-vegan

Baba ganoush vegan

Laat ik beginnen met dat ik echt geen fan ben van aubergines. Nee echt. Ik denk dat ik iets te vaak van die rubberachtige substanties tussen mijn kiezen heb gehad, waardoor ik nu meestal wel twee keer nadenk vo... Lees meer...
bietenhumus

Bietenhummus met koriander

Al jaren eet ik hummus. Op stokbrood, een toastje, worteltjes, komkommer, een doodgewone boterham, Libanees brood of pita’s. Het kan altijd! Na een tijdje wilde ik weleens wat anders. In de koelkast zag ik dat ... Lees meer...
vegan-lempers

Vegan lempers

Vegan lempers, kan dat überhaupt? Ja! En ze zijn nog verdraaid lekker ook. Mijn Indische oma stond vroeger altijd al vanaf ’s ochtends vroeg in de keuken. Ze maakte de lekkerste dingen. Lempers bijvoorbeeld (s... Lees meer...

Zelfgemaakte falafel

Ik zocht een recept om zelf falafel te maken en ik kwam uit bij De Groene Meisjes. De blog van Merel en Jamie over groen eten en leven. Na onze reis in Iran, proefden we échte falafel. En wilden we dus zelf fal... Lees meer...
indische-pasteitjes

Indische pasteitjes vegan

Mijn oma maakte vroeger altijd heel veel lekkere dingen, zoals Indische pasteitjes. Als tiener begreep ik nooit waarom ze al vanaf half tien ’s ochtends in de keuken stond. Nu ik haar lekkernijtjes zelf probeer... Lees meer...
vegetarische loempia

Vegetarische loempia

Af en toe zo’n moment waarbij je zin hebt in een lekkere snack? De vegetarische loempia is de snack bij uitstek! Ik dacht altijd dat het ontzettend ingewikkeld was om een vegetarische loempia te maken.  Totdat ... Lees meer...
suikervrij-brood-maken

Suikervrij brood maken

Het liefst koop ik helemaal niets meer kant-en-klaar in de supermarkt. Want wist je bijvoorbeeld dat zelfs in brood suiker zit? Daarom wil ik zelf suikervrij brood maken, dan weet je precies wat erin zit. In di... Lees meer...

Indiase Pappadums met salade

Een gezonde lunch of avondmaaltje met een Indiase taste. Pappadums zijn lichtgewicht en krokante pannenkoekjes. Je kunt ze ook met verschillende dipjes eten. Maar voor dit gerecht gebruiken we ze in combinatie ... Lees meer...

Barbecue zonder vlees en vis

De temperatuur stijgt en de avonden zijn lang en zwoel. De zomer! En daar hoort natuurlijk een vegan en/of  vegetarische  barbecue bij.  Mensen vragen mij wel eens “maar wanneer je geen vlees of vis op de barbe... Lees meer...