Chocoladetaart maken. Wanneer je jarig bent, mag je altijd kiezen wat je wilt eten, toch? Tenminste dat vind ik. Ook als jarige. Omdat ik een jaartje ouder werd, bedacht ik mij dat ik chocoladetaart wilde eten. Van die smeuïge chocolade die smelt op je tong. En wanneer je de bodem bereikt een knapperige bite in zit. Deze chocoladetaart heeft het allemaal. “Fantastisch Daan” zei mijn verjaardagsbezoek. Ok, wat heb je nodig om deze chocoladetaart te maken?

Ingrediënten voor chocoladetaart

Bodem

  • 400 gram dadels
  • 200 gram walnoten
  • 130 gram rauwe cacao snippers
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 snufje zeezout

Ingrediënten vulling

  • 225 kokosrasp iets dikker gemaakt
  • 250 gram cacaopoeder
  • 250 gram cacaoboter
  • 2 el kokosolie
  • 4 eetlepels kersen (ontpit)
  • 200 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl zeezout

Topping & benodigdheden

  • kokosrasp naar gevoel voor de topping
  • springvorm van 24 cm doorsnee
  • staafmixer + bijbehorend hakmolentje
  • een keukenmachine is fijn, maar hoeft niet perse
  • bakpapiertje

chocoladetaart-vegan
Bereiding chocoladetaart vegan

Sommige ingrediënten zijn wat lastiger te halen uit de gewone supermarkten. Ga bijvoorbeeld voor de cacaoboter en de rauwe cacaosnippers naar een biologische winkel zoals Ekoplaza of Grimsel.

  1. Wanneer je alles bij elkaar hebt, dan kan het beginnen. Pak je staafmixer. En het bijbehorende hakmolentje. Dat is dat bakje waar je je staafmixer op kunt zetten. Doe hier de walnoten en dadels bij elkaar, Niet alles tegelijk, dat past niet.
  2. Voeg de rauwe cacao, vanillepoeder en het zeezout toe. Let wel op -omdat je de dadels en walnoten niet tegelijkertijd in het hakmolentje kunt doen- dat je alle ingrediënten goed verdeeld.
  3. Verzamel het mengsel van de dadels, walnoten, rauwe cacao, vanillepoeder en zeetzout in een grote kom. Kneed het deeg nog paar minuten. Het is beetje plakkerig, geen zorgen maken. Dat hoort.
  4. Doe een bakpapiertje in je springvorm en verdeel het notendeeg. Stamp het flink plat.
  5. Voel de ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine tot het enigzins romig wordt.
  6. Haal het mengsel uit de kom van de keukenmachine en verspreid het over de notenbodem.
  7. Op de bovenkant van je chocoladetaart doe je de kokosrasp. Je kunt ook andere leuke toppings doen. Wees creatief!
  8. Doe je chocoladetaart een uurtje in de koelkast en daarna, smullen maar!

Tip: de taart is best machtig. Snijd niet te grote stukken af. Mooie bijkomstigheid, je doet er langer mee!

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.