Deze pompoencurry is eigenlijk gewoon comfort food. Zo, dat is eruit. Het blijft namelijk een van mijn favoriete groentes om mee te werken. De kleur is mooi, structuur en de smaak is zacht zoet maar niet té. In combinatie met de pittige rode peper komt de pompoen perfect tot zijn recht. Een heerlijk wintergerecht! Ik kan alleen maar zeggen: maak deze pompoencurry en laat het ons weten wat je ervan vond. Bovendien kun je alle ingrediënten vaak wel vinden in de middelgrote tot grote supermarkten.

pompoencurry

Ingrediënten voor 4 personen pompoencurry

  • Halve pompoen in blokjes
  • 4 cm gember geschild en in kleine stukjes
  • 150 gr sugar snaps
  • 2 tomaten in kleine blokjes
  • 1 zoete aardappel geschild in blokken
  • 400 ml romige kokosmelk + eventueel nog wat kokosmelk of water wanneer je een wat meer nattere curry wilt.
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen

Voor de currypasta

Gebruik een vijzel

  • 8 kardemompeulen
  • 1 tl eetlepel komijnzaad
  • 1 tl eetlepel gemalen koriander
  • 1/2 tl eetlepel kaneel
  • Beetje olijfolie (20 ml max)
  • Halve rode peper met zaadlijst

Bereiding pompoencurry

  1. Schil de pompoen en hak in stukjes. Dit is een karwei waar een scherp mes echt goed van pas komt! Slijp daarom ook af en toe je messen, voorkomt veel frustratie in de keuken. Ook de zoete aardappel en gember schil je en snijd je in blokjes. De tomaten zijn het lekkerst wanneer je verse gebruikt. Maak er middelgrote stukken van. Wanneer je weinig tijd hebt, kun je ook voorgesneden tomaten uit blik doen. Hak de knoflook fijn.
  2. Pak een koekenpan en zet het vuur aan. Doe de kardemompeulen erin en wacht totdat ze opbollen. Haal ze daarna van het vuur en laat ze afkoelen. Vervolgens maak je de kardemompeulen open. Haal de kleine zaadjes eruit en maal ze fijn in de vijzel.
  3. Doe vervolgens alle kruiden en rode peper voor de currypasta erbij. Vermaal alle ingrediënten goed en mix ze.
  4. Nu zet je een stoofpan of andere pan met dikke bodem op het vuur. Schenk de olie in de pan en warm op.
  5. Doe je currypasta in de pan, zet aan met de gember en knoflook. Bak het geheel 2 min op.
  6. Daarna doe je de pompoen en de zoete aardappel erbij. Bak deze minimaal 15 minuten op middelhoog vuur of totdat de zoete aardappel zacht is. Dit kan ook goed met de deksel op de stoofpan.
  7. Voeg dan de sugarsnaps toe. Bak ze 1 tot 2 minuten mee. Vervolgens schenk je de kokosmelk en het sap van 1 limoen toe. Lekker makkelijk: de limoen kun je gewoon uitknijpen boven de pan. Laat het geheel dan nog 10 minuten sudderen. Of langer wanneer je wat grotere pompoen of zoete aardappelstukjes gebruikt. Je kunt ook eventueel wat extra water toevoegen.

Lekker met basmati rijst of naanbrood!

Zin in andere curry’s? Kijk dan eens bij deze lekkere Thaise curry of deze groene curry met zoete aardappel. Geen curry maar wel pompoen in het recept? Dan is dit recept: pompoen met quinoa erg lekker.

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.