Een Indiase bloemkoolcurry masala zoals deze is echt zo lekker! Zoals je weet is de Indiase keuken mijn all time favorite keuken. Echt, om 3 uur ‘s nachts mag je mij altijd wakker maken voor deze smaakvolle curry of een garlic naan. Jummie.

Deze bloemkoolcurry is een masala en in combinatie met de cashewnoten en wat koriander smaakt ie fantastisch.

Wat heb je nodig voor 3 a 4 personen?

Ingrediënten bloemkoolcurry:

  • rijst (75 gram per persoon)
  • 1 bloemkool
  • 250 ml sojayoghurt (of biologische yoghurt )
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 125 gram tomatenpasta
  • 2 knoflooktenen
  • flink stuk gember
  • 100 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 1 tl fenegriek
  • 1 el garam masala
  • 1 tl amchoorpoeder (ook wel mangopoeder)
  • 1 tl chilipoeder
  • beetje zout en peper
  • zonnebloemolie
  • koriander

 

Bereiding bloemkoolcurry 

Stap 1: De bloemkoolroosjes snijd je van de stronk. Heb je hele grote roosjes? Handig is om ze wat kleiner te maken. Dat eet makkelijker.
Stap 2: Kook de bloemkool gaar in een pan met water. Laat ongeveer 10 minuten koken. Ondertussen zet je alvast de rijst met water op het vuur om te koken.

Stap 3: Schil de gember en hak vervolgens in stukjes. Hetzelfde doe je met de knoflook. Haal de gepelde tomaten uit het blik (gooi de inhoud van het blik niet weg!). Snijd ze in stukjes. Hak de cashewnoten klein. Dit doe je door bijvoorbeeld ze in een theedoek te leggen, dicht te vouwen en ze te pletten. Of in een muddler (stamper).

Stap 4: Nu giet je de bloemkool af. Pak een wok of een grote hapjespan. Doe er wat zonnebloemolie in. Voeg de gember, knoflook, fenegriek, amchoorpoeder(mangopoeder), garam masala en de chilipoeder bij elkaar in de pan. Bak het even kort.
Stap 5: Voeg de bloemkool toe en de in stukjes gesneden gepelde tomaten. Voeg 250 ml sojayoghurt toe aan het mengsel. Wel even roeren natuurlijk.

Bereiding_bloemkool_curry

Stap 6: Nu doe je de tomatenpuree erbij. Goed mengen. Proef of de curry op smaak is. Is het nog te dik? Voeg dan nog wat van inhoud van de blik erbij. Je krijgt de bloemkoolcurry nog pittiger door wat meer chilipoeder toe te voegen. Ben je iets te enthousiast geweest met de chili? Beetje suiker erbij doet wonderen. Laat het mengsel nog even 5 minuutjes pruttelen.
Stap 7: Giet de rijst af. Serveer met de bloemkoolcurry een beetje koriander. Wil je het helemaal compleet dan kun je ook nog naan erbij doen. Garlic naan natuurlijk! 😉

Nog meer masala’s eten? Lees dan het recept van deze butter masala. Of een van de andere curry’s op De Reizende Vegetariër. Eet smakelijk!

Over de auteur

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom ze eet vegan. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.