Een linzensalade met citroen is een mooie combinatie. Het aardachtige en stevige van de linzen met het kleine zuurtje van de citroen samen met de groentes, zorgt voor een stevige maaltijdsalade. Lekker met Turks brood met homemade baba ganoush.

Tip! Deze salade kun je ook goed combineren met kikkererwten of kapucijnen.

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen linzensalade

  • 150 gram biologische linzen
  • 100 gram tuinbonen (kan uit de vriezer)
  • 150 gram komkommer
  • 2 grote tomaten
  • 1 grote ui
  • 1 gele paprika
  • 1 flinke hand vol verse koriander
  • 1 flinke hand verse platte peterselie
  • 1 tl komijnzaad

 

Voor de dressing:

  • 100 ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
  • 30 ml sherryazijn
  • 75 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding linzensalade

  1. Maak de linzen schoon in een zeef. Leg opzij. Pak een bakje en doe hier heet tot bijna kokend water in. Doe de bevroren tuinbonen in het hete water en laat paar minuten ontdooien. Wanneer de tuinbonen zacht zijn haal je ze eruit.
  2. Snijd de komkommer in 4 lange repen en maak er kleine blokjes van. Hak de ui fijn.
  3. De tomaten snijd je in stukjes. En dit doe je ook voor de paprika.
  4. Hak de verse koriander en peterselie fijn. Houd een klein beetje koriander achter de hand.
  5. Pak een vijzel, doe hier het komijnzaad in en maal het fijn. Het hoeft niet helemaal fijngestampt te zijn.
  6. Doe alle groenten en kruiden in een grote schaal en zet apart.
  7. Maak de knoflook zo klein mogelijk. Persen mag ook. Wat je zelf fijn vindt.
  8. Snijd de citroenen door 2 en pers ze uit. Vang het sap op.
  9. Voeg vervolgens de sherryazijn en de olijfolie toe en meng goed. Doe de knoflook erbij en roer nog even goed.
  10. Meng de salade met de dressing en schep op ieder bord ongeveer evenveel op.
  11. Als finishing touch overal een beetje extra koriander overheen.

 

Lekker met Turks brood of Libanees brood. Nog meer salades maken? Kijk dan eens bij het overzicht van alle vegetarische en vegan salades.

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.