Een gezonde lunch of avondmaaltje met een Indiase taste. Pappadums zijn lichtgewicht en krokante pannenkoekjes. Je kunt ze ook met verschillende dipjes eten. Maar voor dit gerecht gebruiken we ze in combinatie met een salade.

De pappadrums zijn veganistisch. Dus deze lunch is dus geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.  Je kunt ze in de magnetron bereiden of in (kokos)olie. Wanneer je het in olie bakt, let dan op dat je ze echt niet langer dan 2 seconden iedere kant erin legt. Laat ze uitlekken op keukenrol. Wil je het zonder olie doen, dan raden we de magnetron aan.

Ingrediënten voor 2 personen
pappadums-vegan-salade

  • 4 pappadums
  • gewassen veldsla
  • 1 tomaat
  • halve komkommer
  • 1 halve avocado (of een hele als je avocado-fan bent)
  • 1 bosuitje
  • 1 grote augurk

Voor de dressing

  • 4 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel currypoeder
  • anderhalve eetlepel rijststroop (of honing/agave)
  • snufje cayennepeper
  • snufje zout
  • wanneer sausje niet heel glad wordt, gebruik dan wat olijfolie

Bereiding van veganistische Indiase pappadums met salade

  1. Bereid de pappadums volgens de verpakking. Je kunt ze makkelijk in de supermarkt kopen. Wij gebuiken altijd die van Patak’s. Al is een Indiase toko om de hoek helemaal handig!
  2. Schil de komkommer met een kaasschaaf. Heb je een konijn of cavia? Geef ze de komkommerschillen. Vinden ze heerlijk!
  3. Snijd vervolgens de avocado, augurk, komkommer, tomaat en bosui.
  4. Zet twee borden klaar en verdeel de pappadums.
  5. Voeg de tomaat, avocado, augurk, komkommer en bosui bij de gewassen veldsla. Handig is om de veldsla beetje te snijden.
  6. Verdeel vervolgens de salade over de pappadums.

Nu maak je de dressing. Deze is heel simpel.

  1. Pak een bakje en roer daarin de tahin, citroensap, currypoeder, zout, cayennepeper en de rijststroop goed door elkaar.
  2. Doe op iedere pappadum met salade deze heerlijke dressing en je pappadums zijn ready to eat!

 

Het basisrecept komt van een van mijn favoriete blogs:  ‘De groene meisjes’

Over de auteur

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom ze eet vegan. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.