Deze lekkere paprika met couscous uit de oven maakte mijn collega Maartje. Ze gaf het basisrecept een extra draai door verschillende ingrediënten toe te voegen. Dit resulteerde in een smaakvolle vegetarische creatie! Makkelijk en zolang je paprika met couscous in de oven zit , kun je gezellig bijkletsen met je bezoek.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 rode paprika’s (of gele, wat je leuk vindt)
  • 4 el olijfolie
  • 400 gram couscous
  • 400 ml gekookt kraanwater
  • 300 gram magere kwark (of sojayoghurt)
  • 1 komkommer
  • 200 gram geroosterde amandelen
  • 100 gram feta (met vega stremsel of je laat het weg als je het vegan wilt)
  • witte en blauwe rozijnen
  • verse munt (tip koop hem bij een Turkse winkel of toko, veel goedkoper en je krijgt veel meer. Maak je er de volgende dag muntthee van)
  • verse koriander (ook bij een Turkse winkel of toko)

Kruidenmengsel

  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ t cayennepeper
  • 1 tl piment
  • ½ tl kaneel
  • sap uitknijpen van halve citroen
  • 1 tl zout

Bereiding vegetarische paprika met couscous

  1. Doe de oven aan en verwarm hem voor op 200 graden.  De amandelen hak je in stukjes.
  2. Pak de paprika en snijd ongeveer 2 cm onder de bovenkant van de paprika het kapje eraf. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd heel klein stukje van de onderkant af. Het kapje mag je fijn snijden.
  3. Doe de kruiden en het citroensap in een vijzel en stamp de kruiden door elkaar heen.
  4. Vervolgens verhit je de olie in een pan en roerbak de paprika kort. Voeg het kruidenmengsel toe. Daarna doe je er de couscous, rozijnen en het kokende water bij. Wacht dan even 5 minuten.
  5. Schep de amandelen door de couscous.
  6. Vet de ovenschaal in. Vul de paprika’s met het couscousmengsel, zet in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.
  7. Als laatste: Snijd de munt fijn. Meng de kwark of sojayoghurt met de helft van de munt en breng op smaak met peper.
  8. Schil de komkommer (tip: heb je een konijn of cavia? Zij zijn gek op komkommerschillen!).
  9. Halveer in de lengte en snijd de helften in repen van 6 cm.
  10. Snijd de feta in blokjes. En hak de koriander fijn.
  11. Haal de paprika’s uit de oven en strooi er wat feta en koriander overheen.

Verdeel vervolgens de komkommer en de paprika’s over de borden, doe de muntsaus op de paprika’s en garneer met de rest van de munt. Serveer je paprika met couscous samen met de rest van de muntsaus.

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.