Vroeger kocht ik altijd zo’n emmertje of zakje kant-en-klare pindasaus. Lekker makkelijk. Maar nu ik wat ouder word, snap ik écht niet dat ik dat ooit heb gedaan. Die gefabriceerde rommel komt mijn huis niet meer in. Zo, dat is eruit. Zelf pindasaus of satésaus maken is net zo makkelijk, en belangrijker: véél lekkerder! Lekker over bijvoorbeeld gestoomde of gekookte sperzieboontjes. Beetje gebakken rijst erbij en je feestje is compleet. Selamat makan!

Ingrediënten pindasaus

  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • Half potje pindakaas met stukjes noot*
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blokje palmsuiker

Bereiding pindasaus

  1. Doe alle ingrediënten in een klein steelpannetje
  2. Verwarm op laag vuur totdat je een mooie saus krijgt
  3. Blijf steeds goed roeren totdat de pindasaus mooi glad is

*In plaats van pindakaas kun je natuurlijk ook pinda’s gebruiken. Leeg een zakje pinda’s in de blender, doe er wat walnootolie bij en maal fijn. Let op dat je de pinda’s niet té fijn maalt, want die kleine stukjes pinda zijn juist zo lekker in je zelfgemaakte pindasaus. Tenminste dat vinden wij.

Deze saus is heerlijk bij de Thaise nasi of vegetarische nasi.

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.