Wat is er nou lekkerder dan genieten van de Indiase keuken wanneer je vriendinnen op bezoek komen.  Afgelopen vrijdag kookte ik daarom een champignon butter masala en als bijgerecht aloo gobi.  Het traditionele gerecht van butter masala is met room, maar dat eet ik niet meer. Dus heb ik de vegan variant ervan gemaakt met sojayoghurt. Mocht je vegetarisch eten, dan kun je ook dus room erin doen. Deze masala is pittig, maar ook hierin kun je zelf variëren. Wil je het minder pittig…dan minder chili. Houd je van gember, dan doe je nog wat meer gember dan hier staat omschreven. Mijn vriendinnen aten in ieder geval hun buikje rond! En het mooiste van alles: het is supersimpel!
Wat heb je hiervoor nodig?

Ingrediënten voor 6 personen

Champignon butter masala

  • zonnebloemolie of kokosolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl fijngehakte gember
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl garam masala
  • 800 gram gezeefde tomaten (uit blik wanneer je weinig tijd hebt maar dan niet teveel ‘saus’ erbij gooien)
  • 400 gram champignons in stukjes
  • 4 el room (kies soja yoghurt ongezoet voor vegan optie)
  • kasoori methi (gedroogde fenegriekblaadjes)
  • zout en peper naar smaak
  • verse koriander voor de garnering

Bereiding van champignon butter masala

  1. Bak het komijnzaad en de gember in de hete olie totdat die gaat sissen. Voeg dan de chilipoeder, de koriander, garam masala en de gezeefde tomaten erbij. Laat enkele minuten koken.
  2. Roer dan de champignions, room, kasoori methi en het zout erdoor.
  3. Laat afgedekt ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de champignons zacht zijn.
  4. Serveer met beetje rijst. Wil je gezond doen? Kies dan voor zilvervliesrijst.

In plaats van rijst kun je ook kiezen voor naanbrood óf aloo gobi. Dat is een Indiaas gerecht met bloemkool en aardappel met kurkuma. Wanneer je dit bijgerecht kiest dan zou ik de rijst of het naanbrood weglaten of veel kleinere porties. Heb zin in een andere curry? Denk dan eens aan deze pompoencurry  en de typische rogan josh-curry of liever op de Thaise tour? Ga dan voor de groene curry.

Over de auteur

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom ze eet vegan. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.