Tot nu toe had ik altijd moeite om een goede quiche vegan te maken. Tot dat ik deze spinazie quiche probeerde. In plaats van eieren gebruikte ik nu tofu. De tofu pureer je dan tot een gladde pasta. Dit is de perfecte vervanging van eiren in je spinazie quiche. Zo krijg je ook die luchtigheid.  Werkt echt perfect! Voeg zoveel groentes toe als je wilt. Of varieer met allerlei groenten. Wij kozen het om te maken met spinazie, paprika en champignons.

Ingrediënten voor 1 spinazie quiche

  • spinazie-quiche-vegan5 plakjes hartige taartdeeg
  • 1 pak (375 g) tofu
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • handje verse basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout of kala namak (zwart zout)
  • versgemalen peper
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram verse spinazie
  • paprikapoeder
  • Taartvorm/springvorm (Ø 26 cm)

Bereiding van de spinazie quiche

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Het is handig om alvast de plakjes deeg uit de vriezer te halen om ze te laten ontdooien. De tofu moet je heel goed uitknijpen (wel eerst uit de verpakking halen uiteraard). Doe dit in een zeef of in een vergiet. Doe de uitgeknepen tofu in een grote kom.
  2. Voeg daar de citroensap, azijn, tijm en basilicum en zout/peper toe. Je kunt het ook met een keukenmachine doen, alleen hebben wij die niet. Dus gewoon met een staafmixer gaat ook prima. Pureer alle ingrediënten tot een gladde pasta.
  3. Snijd nu de ui en knoflook. De paprika kun je in stukjes snijden en de champignions in plakjes.  Vervolgens bak je even de groentes op middelhoog vuur.  Haal de grootste steeltjes van de spinazie af.  En voeg de spinazie toe. Wacht totdat de spinazie is geslonken.
  4. Pak een zeef (maak even schoon als je hier al tofu in heb uitgeknepen). Doe daar het mengsel in en druk het vocht er helemaal uit. Dit is belangrijk, anders blijft je quiche vochtig. Meng het dan door het tofu mengsel.
  5. Smeer je quiche- of taartvorm (Ø 26 cm) in met wat olie. Bedek vervolgens de bodem en randen met plakjes deeg.  Schep het groente-tofu mengsel in de vorm. Maak de bovenkant van het mengsel glad en voor de finishing touch, wat paprikapoeder op de bovenkant.
  6. Laat de taart 40 tot 45 minuten in de oven staan. Lekker met een salade.
  7. Haal je spinazie quiche eruit. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Drumles Den Haag

    Wat een leuke blog!! Het is altijd lastiger om op reis vega(n) en gezond te blijven eten, vind ik. Zeker in azie weet je nooit helemaal wat er wordt toegevoegd. Leuk om jouw ervaringen te lezen 🙂

    Beantwoorden
    • Danique Aaftink
      Danique Aaftink

      Dankje Drumles Den Haag! 🙂 Het is zeker lastiger om tijdens het reizen gezond en vega(n) te eten dan gewoon thuis. Maar gelukkig niet onmogelijk! Wanneer je deze quiche hebt gemaakt, zien we graag natuurlijk graag je resultaat. Alvast eet smakelijk!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.