Dit gerecht van tempeh is een regelrechte hit. Zelfs vleeseters zijn hier dol op. “Ik dacht dat we hier geen vlees kregen?”, vroeg Daniques vader toen hij met zijn hoofd boven de pan met tempehblokjes in ketjaplimoensaus hing. Ja, door de donkere kleur lijken de blokjes een beetje op vlees. Eenmaal aan tafel vond hij ze superlekker. Zó lekker zelfs, dat hij nog eens opschepte. Dit tempehgerecht is trouwens erg eenvoudig om te maken. Door de limoenblaadjes krijgt je tempeh een heerlijk frisse smaak. Heb je op de dag zelf weinig tijd? Dan kun je de tempehblokjes in ketjaplimoensaus ook een dag van tevoren maken. Zo kunnen de smaken extra goed intrekken. Lekker!
Ingediënten tempehblokjes

Voor 3 personen

  • 1 blok tempeh van ongeveer 400 gram, gesneden in blokjes
  • 10 el zonnebloemolie
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, gesnipperd
  • 6 el ketjap manis
  • 5 limoenblaadjes, gescheurd
  • 1 tl laospoeder
  • 1 tomaat in blokjes

Bereiding tempehblokjes

  1. Verhit zonnebloemolie in een wok
  2. Bak als de olie heet is de blokjes tempeh tot ze een mooi goudkleurig laagje hebben. Je kunt ze het beste in delen bakken. Laat ze uitlekken op bijvoorbeeld keukenpapier
  3. Maak de wok schoon of pak een andere pan
  4. Verhit 2 el zonnebloemolie en fruit sjalotjes, knoflook en rode peper
  5. Voeg dan toe: laospoeder, limoenblaadjes, zout, peper en de gebakken tempeh
  6. Roer alles even door elkaar
  7. Giet er dan ketjap manis bij en doe de tomaat erbij
  8. Weer even goed roeren
  9. Laat even op laag vuur pruttelen
  10. Verwijder de limoenblaadjes en schep op
  11. Lekker bij wat gebakken rijst.

Selamat makan! Deze tempehblokjes zijn heerlijk bij nasi! Met nog loempia’s erbij.

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.