Wow dit was echt smullen! Deze vegetarische Thaise groene curry met ui, zoete aardappel, courgette, kaffir-limoenblaadjes en koriander maakte ik op een vrijdagavond. Gewoon lekker voor mijzelf. Soms moet je lief zijn voor jezelf toch? Het was in ieder geval een goed begin van mijn weekend. Pluspunt: het is ook super makkelijk om te maken. Dus houd je van de Thaise keuken of krijg je vegetariërs te eten? Dan is de Thaise groene curry echt een aanrader! Tip: je kunt de pittigheid eventueel aanpassen door iets meer goela djawa (palm suiker) toe te voegen.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • thaise-groene-curry250 gram rijst (of naar behoefte)
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 eetlepels groene currypasta
  • 1 courgette, in vieren en in plakjes
  • 375 ml kokosmelk
  • 250 ml groentebouillon
  • 6 kaffir-limoenblaadjes
  • 1 oranje zoete aardappel, in blokjes
  • 2 theelepels goela djawa (geraspte palmsuiker) of bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels geraspte limoenschil
  • bos koriander

Bereiding Thaise groene curry met zoete aardappel en courgette

  1. Zet de wok op het vuur en verhit de olie.  Voeg de groene currypasta toe (haal hem bij de toko) en de gesnipperde ui. Roerbak ze op matig vuur 3 minuten.
  2. Doe dan de courgette erin en bak deze 4 a 5 minuten mee tot hij zacht is.  Voeg de kokosmelk en bouillon erbij. Breng het de kook en zet het vuur lager.
  3. Laat de curry zo 5 minuten sudderen. Heb je per ongeluk iets teveel kokosmelk (blikjes zijn vaak 400ml) erin gedaan? Voeg dan klein beetje maïzena toe. Dan wordt de saus weer wat dikker.
  4. Bereid de rijst volgens de verpakking.
  5. Voeg de kaffir-limoenblaadjes en zoete aardappel toe en bak het gerecht 5 a 10 minuten. Of tot de courgette en zoete aardappel heel zacht is. Blijf af en toe roeren.
  6. Meng de suiker, het limoensap en de limoenrasp goed door de groenten. Breng op smaak met zout. Garneer de Thaise groene curry met koriander en serveer de rijst erbij.

Wil je de rijst leuk presenteren? Doe dan je rijst in een kommetje. Druk de rijst een beetje aan en zet het kommetje omgekeerd op je bord. Haal het kommetje weg en zie daar je halve bal met rijst. Ziet er gelijk chique uit. Eet smakelijk met de Thaise groene curry!

 

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.