Toen ik nog vlees en kaas at, was ik dol op tosti’s. Je tosti in wat ketchup dopen, héérlijk! Toen ik vegetariër werd, at ik nog weleens een kaastosti, maar toen ik besloot om ook geen kaas meer te eten, belandde het begrip tosti in de vergetelheid. Maar wacht eens even, je kunt ook superlekkere plantaardige tosti’s eten. En ze zijn supersimpel te maken. Check deze kazige avocadotosti zónder ham en kaas! Even in wat ketchup dopen en smullen maar!

tostia avocado

Ingediënten kazige tosti met avocado

voor 1 persoon

  • 2 boterhammen
  • Pesto zónder kaas
  • 1 avocado (kleine of halve grote) in plakjes
  • 7 spinazieblaadjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • Zout en peper
  • 1 el edelgistvlokken

Bereiding

  1. Smeer wat pesto op beide boterhammen
  2. Bedek één boterham met de blaadjes spinazie
  3. Leg daar dan plakjes avocado op
  4. Strooi er dan wat sjalotjes overheen
  5. Doe er dan wat zout en peper over
  6. Strooi er tot slot wat edelgistvlokken over
  7. Dek af met de andere boterham, pesto-kant naar beneden
  8. Leg in je tosti-ijzer tot je tosti een mooi bruin laagje heeft
  9. Lekker met wat ketchup.

Eet smakelijk!

Tip: maak eens je eigen brood!

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.