Een kookboek met 141 vegetarische recepten, wat wil je nog meer? Alice Hart laat zien dat je zonder vlees en vis héérlijk kunt koken en eten. Wisten wij natuurlijk al langer, maar er zijn nog altijd mensen die denken dat vegetarisch eten hartstikke saai of smakeloos is. Vegalicious is misschien wel hét kookboek dat ze kan overtuigen. Want ja, de recepten zijn erg delicious, of liever: vegalicious!

Vegalicious is een compleet kookboek. Met recepten voor brunch en ontbijt, kleine hapjes, maaltijdsalades, soepen, brood, snel klaar, eenpansmaaltijden en ovenschotels en feestelijke recepten. Maar dat niet alleen, je krijgt ook veel basisinformatie: over hoe je bijvoorbeeld zelf notenmelk, yoghurt en tofoe maakt.

Veel recepten zijn restaurantwaardig

Zelf zijn wij bijvoorbeeld helemaal fan van de gevulde rode uien, een superlekker gerecht dat in een restaurant zeker niet zou misstaan. Maar in Vegalicious staat nog veel meer lekkers, eigenlijk te veel om op te noemen. Dat merk je wel als je door het kookboek bladert, je hebt zo veel keus dat je soms niet weet wat je moet maken. Gelukkig geeft Hart je heerlijke menusuggesties: de winterse maaltijd, de voorjaarsbrunch, de zondagse lunch, het snelle dinertje met vrienden, het romantisch diner voor twee, de Aziatische lunch, de Zomerse picknick en natuurlijk de borrelhapjes.

vegalicious-alice-hart-1

Helaas wel veel kaas

Wat ons wel opvalt, is dat in veel recepten bij de ingrediënten dierlijke producten als kaas, melk en eieren staan genoemd. Natuurlijk, Vegalicious is geen veganistisch kookboek, maar Hart gebruikt zo veel kaas dat we betwijfelen of alle kaas wel écht vegetarisch is. Vaak wordt de lebmaag van een kalf gebruikt om kaas te stremmen, dus voor een vegetarisch gerecht kun je niet zomaar elke kaas gebruiken. In het boek missen we dus nog wel wat informatie over stremsel en kaas. Koemelk kun je natuurlijk eenvoudig vervangen door een plantaardige versie. Denk bijvoorbeeld aan soja- of amandelmelk. Een aantal recepten kun je zelfs veganistisch maken.

Dikke duim omhoog

Als je van koken en lekker eten houdt, is dit een heel fijn kookboek. Zeker als je doorgewinterde vleeseters wilt overtuigen dat je vegetarisch óók heerlijk kunt smullen. Voor als je wat meer veganistisch wilt koken, dan is dit vegetarische kookboek minder geschikt. Hoewel, het is wel een heel goede inspiratiebron. En als je creatief bent, vind je wel een lekkere oplossing voor de stortvloed aan kaas. Vegalicious krijgt van ons een dikke duim omhoog!

Vegalicious
Alice Hart
Terra
€ 15,00

Vegalicious | Alice Hart
Pluspunten
  • Restaurantwaardige recepten
  • Menusuggesties
Minpunten
  • Veel kaas
  • Minder geschikt voor vegans
3.8Totale score

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.