groentenasi-vegan

Vegan groentenasi

Wat dacht je van een vegan Thaise groentenasi? We kennen allemaal de vegetarische nasi goreng variant, maar deze vegan variant met Thaise twist en veel groentes is echt heerlijk! Dit recept is met name erg fijn wanneer je een volle agenda hebt, weinig tijd en eigenlijk geen zin om te koken. Het beste is om rijst te gebruiken die je nog had liggen, want dan ben je helemaal snel kaar! Wil je de nasi goreng maken, dan bak je de rijst op. Nasi betekent namelijk rijst in het Indonesisch. En goreng gebakken. Voor deze vegan groentenasi heb ik gebruik gemaakt van wat ik in mijn koelkast had liggen. Een lekkere toevoeging is ook nog paprika en doperwtjes.

Ingrediënten voor 2 personen vegan groentenasi

  • 200 gram rijst
  • 5 champignons
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 3 of 4 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 bosui
  • Handje koriander
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad (ketoembar)
  • Handje cashewnoten
  • Zout
  • Peper
  • Ketjap asin
  • Mushroom vegetarian sauce van Healthy Boy Brand (te koop bij Chinese of Thaise supermarkt)

Hoe maak je de vegan groentenasi?

  1. Kook de rijst, of beter: gebruik rijst van de vorige dag.
  2. Snijd ondertussen champignons in plakjes, paprika in stukjes en bosui in ringen
  3. Versnipper ook ui, peper, gember, koriander
  4. Warm een wok op en doe er wat olie in
  5. Fruit ui aan, doe knoflook, gember en peper erin
  6. Voeg champignons, paprika en bosui toe
  7. Blijf alles lekker roeren
  8. Doe er dan wat komijnzaadpoeder en ketoembar bij, en peper en zout
  9. Doe de gekookte rijst in de pan
  10. Giet dan een flinke scheut ketjap asin en mushroom vegetarian sauce erdoorheen
  11. Goed roeren zodat je geen witte korrel rijst meer ziet
  12. Strooi wat fijngehakte koriander erdoorheen en wat cashewnoten

Eet smakelijk!

Wil je liever de traditionele vegetarische nasi goreng? Ook dat recept hebben we voor je. Veel kookplezier!