Vegan

roti koekoes

Roti koekoes zonder eieren

Wat is het toch fijn om een vriend te hebben met Indische roots. Zo smul ik regelmatig van de baksels die Sander maakt op basis van zijn oma’s recepten. Omdat we sinds zomer 2016 helemaal vegan eten, maar Sande... Lees meer...
zwarte bonen uit cuba

Zwarte bonen uit Cuba met witte rijst

In 2010 ging ik naar Cuba. Ik had toen nét besloten om geen vlees meer te eten. Vis at ik nog wel. Tijdens mijn reis ontmoette ik een Israëlisch meisje dat vlees noch vis at. Ik was zo onder de indruk dat ze in... Lees meer...
iraanse-soep

Aash-e reshte warme, rijke Iraanse soep

Soep vind ik heerlijk, altijd. Zo ook de Iraanse soep  Aash-e reshte in - natuurlijk- Iran. Wanneer je reist, wordt het verkeer en de drukte van steden soms weleens teveel. Dan snak ik echt naar rust en groe... Lees meer...

Vegan burgers met bonen

Oké, ik geef toe: ik denk heel de dag door aan eten. Als ik ’s ochtends mijn smoothie met fruit en sojayoghurt drink, denk ik alweer aan wat ik ga lunchen. Geniet ik van een heerlijke plantaardige lunch? Dan zi... Lees meer...

Indische sajoer boontjes

Sajoer boontjes, sambal goreng buncis, oftewel sambal goreng boontjes: dit Indische gerecht is superlekker en supereenvoudig. Houd je niet zo van pittig? Dan maak je een mildere boemboe (kruidenmengsel). Gewoon... Lees meer...
champignon-butter-masala

Pittige champignon butter masala

Wat is er nou lekkerder dan genieten van de Indiase keuken wanneer je vriendinnen op bezoek komen.  Afgelopen vrijdag kookte ik daarom een champignon butter masala en als bijgerecht aloo gobi.  Het traditionele... Lees meer...
aloo-gobi

Aloo gobi uit India

Tijdens mijn reis in India at ik regelmatig aloo gobi. Wist je dat aloo aardappel betekent? En gobi bloemkool? Dat geeft de Gobi-woestijn in Mongolië ineens een hele andere betekenis ;-). Terug naar de aloo gob... Lees meer...
dahlsoep

Kruidige Indiase dahlsoep

Warme dahlsoep. Fantastisch om op een koude dag je op te warmen met deze Indiase dahlsoep. Je handen om de soepkom heen, sloffen aan en opgekruld op de bank. En wanneer de zon weer met al haar kracht de wolken ... Lees meer...

Italiaans brood met zongedroogde tomaten

Wat is lekkerder dan Italiaans brood? Voor de Italianen is Pasen belangrijk. Mensen trekken erop uit en gaan bijvoorbeeld picknicken in het park met vrienden en familie. Het weer in Italië rond die tijd nodigt ... Lees meer...
Tomatensoep

Verse huisgemaakte tomatensoep

Toen ik nog bij mijn ouders woonde aten we heel vaak zelfgemaakte tomatensoep. Verrukkelijk vond ik dat! Ondanks dat ik weet dat homemade tomatensoep veel lekkerder is, haalde ik nog weleens een kant-en-klaar p... Lees meer...
gebakken limoenrijst

Gebakken limoenrijst

Nasi goreng ofwel gebakken rijst, je kunt eindeloos variëren. De ene variant is nóg lekkerder dan de andere. De lekkerste nasi goreng die ik ooit heb gegeten, is die van mijn overleden Indische oma. Jammer geno... Lees meer...
tempehblokjes

Tempehblokjes in ketjaplimoensaus

Dit gerecht van tempeh is een regelrechte hit. Zelfs vleeseters zijn hier dol op. “Ik dacht dat we hier geen vlees kregen?”, vroeg Daniques vader toen hij met zijn hoofd boven de pan met tempehblokjes in ketjap... Lees meer...
tosti avocado

Tosti met avocado en spinazie

Toen ik nog vlees en kaas at, was ik dol op tosti’s. Je tosti in wat ketchup dopen, héérlijk! Toen ik vegetariër werd, at ik nog weleens een kaastosti, maar toen ik besloot om ook geen kaas meer te eten, beland... Lees meer...
bietensoep

Rode bietensoep

Toegegeven, eigenlijk kende ik rode bietjes als iets van vroeger, met zo’n vet speklapje erbij. Krootjes dus, maar dat is een woord dat Danique helemaal niet kende. Zij komt uit Utrecht, ik uit Rotterdam, dat h... Lees meer...
risottoballen

Risottoballen met paddenstoelen

Risottoballen met een kaasachtige smaak? En zónder kaas? Ja, het kan en ze zijn echt megalekker. Het is wel wat bewerkelijk om ze te maken, dus het is verstandig als je echt even de tijd neemt. Maar je zult ver... Lees meer...
pindasaus vegan

Pindasaus of satésaus vegan

Vroeger kocht ik altijd zo’n emmertje of zakje kant-en-klare pindasaus. Lekker makkelijk. Maar nu ik wat ouder word, snap ik écht niet dat ik dat ooit heb gedaan. Die gefabriceerde rommel komt mijn huis niet me... Lees meer...
tofusoep

Oosterse tofusoep met kool

Een soep die licht te verteren is maar toch ook voedzaam? Dat is deze tofusoep. Er zitten weinig ingrediënten in deze soep, maar juist daarom zó lekker. Simpel en ook nog smaakvol. Alle ingrediënten voor de tof... Lees meer...
popmpoencurry

Creamy pompoencurry met suger snaps

Deze pompoencurry is eigenlijk gewoon comfort food. Zo, dat is eruit. Het blijft namelijk een van mijn favoriete groentes om mee te werken. De kleur is mooi, structuur en de smaak is zacht zoet maar niet té. In... Lees meer...
wortels met granaatappelsap

Wortels met granaatappelsap en zuurbessen

Deze wortels met granaatappelsap hebben een bijzonder frisse maar ook zoete smaak. Het gaat heel goed samen met parelgort of quinoa. Of als Spaanse tapas. Eet je het met parelgort of quinoa? Dan kun je een volw... Lees meer...
vegan-pizza

Vegan pizza met artisjokkenharten

Een vegan pizza maken, klinkt moeilijker dan het is. Wij zijn al jaren enorme fans van pizza. Toen wij besloten geen kaas meer te eten, moesten we even slikken. Betekent dit dat we geen pizza meer kunnen eten? ... Lees meer...