Bewuster leven, de een doet aan yoga, de ander eet heerlijk vegetarisch. Allebei kan natuurlijk ook. Yoga Magazine heeft een kookboek: Yoga Kookboek, voor een perfecte balans tussen lichaam en geest. Een review!
Volgens het kookboek zijn er vijf soorten levensenergieën of prana. En die prana in ons lichaam beweegt zich in vijf verschillende richtingen, ook wel vayu’s genoemd. In Yoga Kookboek staan de recepten dan ook onderverdeeld in vijf voedingsgroepen die overeenkomen met de vijf vayu’s: prana, apana, samana, vyana en udana.

Mooie afbeeldingen van 60 recepten

Elk hoofdstuk begint met een yogahouding die bij de vayu past. Plus: passende ingrediënten. Zo horen lamsoor, peterselie en spinazie bij pranische gerechten. En bieten, gember en portobello? Die passen goed bij apanische gerechten. Wat wij heel fijn vinden: bij alle 60 recepten in Yoga Kookboek staan prachtige afbeeldingen van het beoogde resultaat.

Niet altijd even consequent

Fijn is ook dat de meeste recepten helemaal plantaardig zijn. In veel vegetarische recepten wordt helaas nogal eens veel kaas gebruikt. En Yoga Kookboek gebruikt vaak sojamelk in plaats van koemelk. Goed! Wat wij alleen niet begrijpen: ingrediënten als yoghurt, boter en room zijn dan weer van dierlijke oorsprong, terwijl je die producten prima plantaardig kunt kopen. Dus iets consequenter mag wel. Bovendien is plantaardiger beter voor je gezondheid.

Heerlijke recepten in Yoga Kookboek

De recepten zijn hartstikke compleet. Je kunt een complete maaltijd maken: van soep tot salade, van hoofdgerecht tot dessert. Zo maakten wij herfstige zuurkool, zoete mangokokosrijst, appelkruimeltaartjes met kardemon, slastamppot en paprikasap. Héérlijk! Bij elk recept staat ook hoe lang je ermee bezig bent. Handig voor als je haast hebt. Alhoewel, yoga betekent ook onthaasten, ontspannen en in het nu leven. Even geen tijd voor haast!

Yoga Kookboek binnenkant

Aanrader

Wij vinden Yoga Kookboek een fijn vegetarisch en soms zelfs vegan kookboek. Je zet eenvoudig lekker vegetarisch eten op tafel. Het zijn geen super-de-luxe gerechten waarmee je je gasten écht verrast, maar alles wat we maakten smaakte erg goed. Wil je gezonder leven en redelijk gemakkelijke gerechten maken? Dan is Yoga Kookboek zeker wat voor jou.

 

Yoga kookboek van Kyra de Vreeze
Uitgeverij Fontaine
€ 19,95

Kyra de Vreeze | Yoga Kookboek
Pluspunten
  • Combinatie theorie yoga & eten
  • Vermelding bereidingstijd
Minpunten
  • Niet altijd consequent
3.9Totale score

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.