Review voor: Madhur Jaffrey, Easy curry Vegetarisch

Voor vegetariërs is de Indiase keuken een verademing: smakelijke en gevarieerde vegetarische gerechten om je vingers bij af te likken. En nu heeft Madhur Jaffrey een boek met 200 recepten: Easy curry Vegetarisch. Yes! En easy, daar houden wij natuurlijk óók van. Het boek bevat traditionele en moderne meer westers geïnspireerde recepten.

Voor dit boek reisde Madhur Jaffrey India rond en at bij Indiërs thuis. Ze heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de eetgewoontes van vegetarisch etende Indiërs. Bij bijna elk recept staat dan ook wat leuke achtergrondinformatie.

Naast heerlijke curry’s nog veel meer lekkers

In Easy curry Vegetarisch vind je niet alleen curry’s, met dit overzichtelijke kookboek kun je een complete maaltijd verzorgen. Van voor- tot nagerecht. De recepten zijn onderverdeeld in Soepen, hapjes & snacks, Groenten, Dals: Gedroogde bonen & peulvruchten, Granen: Brood, pannekoeken, hartige hapjes & noedels, Eieren & zuivel, Chutneys, relishes & salades en Dranken, zoetigheden & desserts. Vreemd genoeg geen apart hoofdstuk met alleen maar curry’s 🙂

Madhur Jaffrey’s superlekkere groentebiryani

We maakten groentebiryani met bloemkool, wortel en doperwten (gobi, gajar aur matar ki biryani), geroerbakte wortelen (carrot poriyal), chapati’s en een groene chutney (hari chutney). En wow, alles was verrukkelijk! Vooral van de groentebiryani zijn we onder de indruk. Die gaan we vaker maken! Hoewel Madhur Jaffrey aangeeft dat de gerechten eenvoudig zijn en alleen wat tijd kosten, ontbreekt juist die informatie. Toch handig als je weet hoelang je ongeveer bezig bent. Zo waren we met de groentebiryani best wel een poos bezig :).

recensie-madhur-joffrey-easy-curry

Foto’s van het eindresultaat

Ondanks dat in Easy curry Vegetarisch prachtige foto’s staan, missen we bij elk recept toch een (kleine) afbeelding van het eindresultaat. Omdat de geteste recepten (met foto) zo heerlijk waren, hebben we een donkerbruin vermoeden dat we alle recepten gaan testen. Vermoedelijk zijn die nét zo lekker! Laat je vooral niet afschrikken door de soms lange ingrediëntenlijsten. En niet alle ingrediënten kun je in een ‘gewone’ supermarkt kopen, maar bij verschillende toko’s en markten kom je al een heel end.

 

recensie-madhur-joffrey-easy-curry-1

Om je vingers bij af te likken

Je hoeft geen vegetariër of veganist te zijn om de gerechten uit Easy curry Vegetarisch lekker te vinden, ook vleeseters zullen hun vingers erbij aflikken. Easy curry Vegetarisch van Madhur Jaffrey is een van onze favoriete kookboeken van de afgelopen tijd. Aanrader!

Easy Curry Vegetarisch
Madhur Jaffrey

€ 29,95

Madhur Jaffrey | Easy Curry Vegetarisch
Pluspunten
  • Heerlijke recepten
  • Veel achtergrondinformatie
  • Mooie fotografie
Minpunten
  • Niet overal foto's bij de recepten
  • Ingrediënten niet in de supermarkt te krijgen
4.3Totale score

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.