Gerechten uit de Algerijns-nomadische keuken? Die kennen wij helemaal niet. Tijd om daar verandering in aan te brengen met kookboek De Nomadische Keuken van Raïnaraï! De Nomadische Keuken van Raïnaraï is mooi vormgegeven met sfeervolle foto’s van mensen, ingrediënten en gerechten. Vooral de mooie kleurenfoto’s van het beoogde eindresultaat vinden wij fijn!

Zeven in De Nomadische Keuken van Raïnaraï

Het wordt al snel duidelijk dat het getal zeven een belangrijke rol speelt bij alles wat Laurent Med Khellout doet. Zijn recepten verdeelde hij dan ook in zeven hoofdstukken: Natuur (salades), Warmte (soepen), Traditie (brood, couscous & tajines), Avontuur (vis), Geloof (vegetarische gerechten), Muziek (bijgerechten) en Plezier (zoete gerechten). Per hoofdstuk zijn er ook zeven recepten.

nomadische-keuken-van-rainarai-inhoud

Helaas wel wat visrecepten

Hoewel De Reizende Vegetariër avonturistisch is, hebben we het hoofdstuk Avontuur overgeslagen. Vis eten wij namelijk niet. Ook sommige recepten in andere hoofdstukken bevatten het ingrediënt vis. Zo staat in Natuur een recept voor Ansjovissalade en in Traditie staan vijf visrecepten tegenover twee vegetarische. Verder zijn alle gerechten vegetarisch. In De Nomadische Keuken van Raïnaraï staan in totaal 49 gerechten: 36 vegetarisch en 13 met vis.

Origineel en smakelijk

De vegetarische recepten in De Nomadische Keuken van Raïnaraï zijn origineel met smakelijke combinaties. De recepten zijn niet moeilijk te maken en de ingrediënten zijn vaak gewoon op de markt of in de supermarkt te koop. Nomadisch betekent voor Laurent vrijheid, een losse stijl van leven en dus ook van koken. En dat merkten wij ook: we gebruikten opeens technieken die we normaal nooit gebruiken. Leuk om iets nieuws te leren! Zo poften we in de oven eerst een bol knoflook in aluminiumfolie om er later een gladde puree van te maken. Of sjalotjes en knoflook in hun geheel fijnmaken in een vijzel (normaal hakken we alles fijn).

Proef op de som

Wij maakten bijvoorbeeld Gembersoep met zoete aardappel, Tomaten met paddenstoelen en bosui en Oesterzwammen in filodeeg. En wat hebben wij gesmuld. Stuk voor stuk zijn het verrukkelijke gerechten waarvan wij erg blij worden. We hebben ze zelfs vaker gemaakt. Gewoon voor onszelf, maar ook voor gasten.

Wij zijn fan!

Dit kookboek is zó origineel dat wij fan zijn. Jammer alleen dat er wel visrecepten in staan. Wat ons betreft had Laurent Med Khellout die best mogen vervangen door vegetarische recepten. Want de vegetarische gerechten die wij uit dit boek maakten, smaakten naar meer. Véél meer! Maar De Nomadische Keuken van Raïnaraï is misschien ook een goeie voor mensen die wel met vlees willen stoppen maar (nog) niet met vis.

De Nomadische Keuken van Raïnaraï, Laurent Med Khellout
Uitgeverij Fontaine
€ 24,95

Laurent Med Khellout | De Nomadische Keuken van Raïnaraï
Pluspunten
  • Originele keuken
  • Fotografie
Minpunten
  • Visgerechten
3.8Totale score

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.