Kant-en-klare burgers uit de supermarkt zijn reuze makkelijk, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. En vers is altijd het lekkerst. Met Veggie burgers, balletjes en broodbeleg kun je je lol op, want hierin staan 25 recepten voor vegetarische burgers. Plus: recepten voor vegetarische balletjes en vegetarisch broodbeleg. Aan de slag!

Veggie burgers, balletjes en broodbeleg ziet er fraai uit met bij elk recept een prachtige, paginagrote foto van het beoogde eindresultaat. Bij elk recept staan ook pictogrammen: vegetarisch, veganistische variant mogelijk, veganistisch, glutenvrij, glutenvrije variant mogelijk en bevat gluten. Ook de moeilijkheidsgraad wordt aangegeven. Hartstikke handig!

Gelukkig niet in elk recept kaas

De recepten zelf zijn originele combinaties met noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers die je verwerkt tot burgers, balletjes en broodbeleg. Het is een verademing dat niet in elk recept kaas zit. Bij veel vegetarische kookboeken is dat vaak wél het geval (en kaas is vaak niet vegetarisch). Wij maakten de risottokroketjes met tijm en ze waren heerlijk. Hoewel we Parmezaanse kaas moesten gebruiken, gebruikten wij voor de kazige smaak edelgistvlokken. En hoewel het pictogram veganistische variant mogelijk ontbreekt, kan dit recept wél veganistisch.

Ideaal voor de borrel

Ook maakten wij de seitanburger met pistachenoten. Superlekker! Wel vreemd dat je hier wel edelgistvlokken óf Parmezaanse kaas kon gebruiken. Hoe dan ook, veel recepten uit Veggie burgers, balletjes en broodbeleg kun je prima vegan maken. In dit vegetarische kookboek vind je ook 20 recepten voor balletjes, ideaal als borrelhapje of feestelijk bijgerecht. Datzelfde geldt voor de 40 recepten voor hartig broodbeleg. Van spreads tot crèmes, van tapenades tot pesto’s.

veggie-burgers-balletjes-en-broodjes

Veggies burgers, balletjes en broodbeleg is een dikke aanrader

Heel fijn kookboek: duidelijke recepten, mooie foto’s, veel lekker eten. Enige nadeel: de kwaliteit van het materiaal is niet zo hoog. Na een paar keer gebruiken, komen de pagina’s al los. Maar verder een dikke aanrader!

Veggie burgers, balletjes en broodbeleg
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Manteau
€ 19,99

Veggie burgers, balletjes en broodbeleg | Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Pluspunten
  • Makkelijk te veganizen
  • Praktische recepten
  • Voor beginnende en gevorderde (hobby) kok
Minpunten
  • Kwaliteit boek: viel snel uitelkaar
4.0Totale score

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.