Vegetarisch

roti koekoes

Roti koekoes zonder eieren

Wat is het toch fijn om een vriend te hebben met Indische roots. Zo smul ik regelmatig van de baksels die Sander maakt op basis van zijn oma’s recepten. Omdat we sinds zomer 2016 helemaal vegan eten, maar Sande... Lees meer...
sajoer boontjes

Sajoer boontjes vegan

De Aziatische keuken is voor mij een echte verwennerij. De smaken verschillen per land, maar bijna alles vind ik wel lekker. Dus ook deze sajoer boontjes. Boemboe (betekent kruidenpasta) voor sajoer boontjes is... Lees meer...
iraanse-soep

Aash-e reshte warme, rijke Iraanse soep

Soep vind ik heerlijk, altijd. Zo ook de Iraanse soep  Aash-e reshte in - natuurlijk- Iran. Wanneer je reist, wordt het verkeer en de drukte van steden soms weleens teveel. Dan snak ik echt naar rust en groe... Lees meer...
champignon-butter-masala

Pittige champignon butter masala

Wat is er nou lekkerder dan genieten van de Indiase keuken wanneer je vriendinnen op bezoek komen.  Afgelopen vrijdag kookte ik daarom een champignon butter masala en als bijgerecht aloo gobi.  Het traditionele... Lees meer...
aloo-gobi

Aloo gobi uit India

Tijdens mijn reis in India at ik regelmatig aloo gobi. Wist je dat aloo aardappel betekent? En gobi bloemkool? Dat geeft de Gobi-woestijn in Mongolië ineens een hele andere betekenis ;-). Terug naar de aloo gob... Lees meer...
dahlsoep

Kruidige Indiase dahlsoep

Warme dahlsoep. Fantastisch om op een koude dag je op te warmen met deze Indiase dahlsoep. Je handen om de soepkom heen, sloffen aan en opgekruld op de bank. En wanneer de zon weer met al haar kracht de wolken ... Lees meer...

Italiaans brood met zongedroogde tomaten

Wat is lekkerder dan Italiaans brood? Voor de Italianen is Pasen belangrijk. Mensen trekken erop uit en gaan bijvoorbeeld picknicken in het park met vrienden en familie. Het weer in Italië rond die tijd nodigt ... Lees meer...
Tomatensoep

Verse huisgemaakte tomatensoep

Toen ik nog bij mijn ouders woonde aten we heel vaak zelfgemaakte tomatensoep. Verrukkelijk vond ik dat! Ondanks dat ik weet dat homemade tomatensoep veel lekkerder is, haalde ik nog weleens een kant-en-klaar p... Lees meer...
tofusoep

Oosterse tofusoep met kool

Een soep die licht te verteren is maar toch ook voedzaam? Dat is deze tofusoep. Er zitten weinig ingrediënten in deze soep, maar juist daarom zó lekker. Simpel en ook nog smaakvol. Alle ingrediënten voor de tof... Lees meer...
popmpoencurry

Creamy pompoencurry met suger snaps

Deze pompoencurry is eigenlijk gewoon comfort food. Zo, dat is eruit. Het blijft namelijk een van mijn favoriete groentes om mee te werken. De kleur is mooi, structuur en de smaak is zacht zoet maar niet té. In... Lees meer...
wortels met granaatappelsap

Wortels met granaatappelsap en zuurbessen

Deze wortels met granaatappelsap hebben een bijzonder frisse maar ook zoete smaak. Het gaat heel goed samen met parelgort of quinoa. Of als Spaanse tapas. Eet je het met parelgort of quinoa? Dan kun je een volw... Lees meer...
baba-ganoush-vegan

Baba ganoush vegan

Laat ik beginnen met dat ik echt geen fan ben van aubergines. Nee echt. Ik denk dat ik iets te vaak van die rubberachtige substanties tussen mijn kiezen heb gehad, waardoor ik nu meestal wel twee keer nadenk vo... Lees meer...
bietenhumus

Bietenhummus met koriander

Al jaren eet ik hummus. Op stokbrood, een toastje, worteltjes, komkommer, een doodgewone boterham, Libanees brood of pita’s. Het kan altijd! Na een tijdje wilde ik weleens wat anders. In de koelkast zag ik dat ... Lees meer...
rogan-josh-vegan

Rogan josh curry met een vegan twist

De traditionele Rogan Josh curry is met vlees, lamsvlees welteverstaan. Omdat ik de laatste paar maanden eigenlijk alleen nog maar vegan oftewel plantaardig eet, wilde ik graag deze curry ook plantaardig maken.... Lees meer...
Asian-Lemon-Cashew-minibars-

Vegan Asian Lemon Cashew minibars

Deze vegan Aziatische lemon cashew minibars zijn heerlijk als frisse snack tussendoor. Of als dessert na een zware maaltijd. Tip: alle ingrediënten kun je halen op de markt. In Rotterdam is dat op dinsdag of za... Lees meer...
ravioli met prei

Ravioli met prei en pompoenpitten

Bella Italia, wat kunnen ze daar lekker vegetarisch eten maken. Ook ravioli is een fantastische pasta om mee te werken in de keuken. Het zijn pastakussentjes met vulling erin. Het leuke is dat je alles erin kun... Lees meer...

Wilde spinaziesalade met walnoten

Spinaziesalade die fris en wild is voor warme en koude zomeravonden. Deze maaltijdsalade is makkelijk en snel klaar te maken. Perfect wanneer je het liefst 10 minuten geleden al met je kont op een picknickkleed... Lees meer...
vegetarische-wrap

Vegetarische wraps met bonen

Vegetarische wraps en wraps in het algemeen zijn toonbeeld van de Mexicaanse keuken. En ondanks dat ik nog nooit in Mexico ben geweest (staat zeker op mijn lijst), eet ik wel graag Mexicaans. Deze vegetarische ... Lees meer...
noodles-recept

Noodles recept met paprika

Dit recept voor noodles is makkelijk te maken, suikervrij en bovendien gezond! Gezond door de vele groentes in dit noodles recept. Noodles hebben hun oorsprong in Azië. Wist je dat in 2005 in China 4000 jaar ou... Lees meer...
avocadosalade

Avocadosalade met quinoa en groenten

  Voor deze avocadosalade maakt het niet uit of het zomer is. Zomer of winter, deze salade is altijd een hit. Bomvol avocado maar ook met broccoli, pompoen, granaatappel én gezonde quinoa. Ondanks de wa... Lees meer...
Keniaanse-pojo

Keniaanse Pojo

Karibu! Tijdens mijn reis in Kenia leerde ik de Keniaanse keuken kennen. Mijn Keniaanse vrienden op  Lamu leerden mij echte Keniaanse pojo koken. Typisch Keniaans is het koken in kokosmelk. In Kenia gebruikten ... Lees meer...
bloemkoolcurry

Indiase bloemkoolcurry | vegan

Een Indiase bloemkoolcurry masala zoals deze is echt zo lekker! Zoals je weet is de Indiase keuken mijn all time favorite keuken. Echt, om 3 uur 's nachts mag je mij altijd wakker maken voor deze smaakvolle cur... Lees meer...
wortelsoep-zoete-aardappel-vegan

Wortelsoep met zoete aardappel

Vegetarische wortelsoep met zoete aardappelen met de warme smaak van gember. Deze bijzondere soep is heel verfrissend dankzij de limoen en is ook nog eens goed voor je gezondheid. Wist je namelijk dat gember he... Lees meer...
recept-granola

Recept granola

De drang naar lekker eten is een familietrekje. Zo kookt mijn broertje Tim Aaftink al van jongs af aan. En door de jaren heen kan ik wel zeggen dat ik altijd sta te trappelen om bij hem te eten. Vandaag maakte... Lees meer...
chocoladetaart-vegan

Chocoladetaart vegan

Chocoladetaart maken. Wanneer je jarig bent, mag je altijd kiezen wat je wilt eten, toch? Tenminste dat vind ik. Ook als jarige. Omdat ik een jaartje ouder werd, bedacht ik mij dat ik chocoladetaart wilde eten.... Lees meer...
vegetarische loempia

Vegetarische loempia

Af en toe zo’n moment waarbij je zin hebt in een lekkere snack? De vegetarische loempia is de snack bij uitstek! Ik dacht altijd dat het ontzettend ingewikkeld was om een vegetarische loempia te maken.  Totdat ... Lees meer...
venkelsalade

Venkelsalade met avocado en linzen

Houd je van de frisse smaak van venkel? Dan is deze venkelsalade met avocado en linzen je recept! Venkel is een groente dat de meeste mensen niet zo vaak gebruiken. In combinatie met linzen, avocado, roma of ch... Lees meer...