Heerlijke vegetarische nasi goreng. Het lekkerst is om de rijst al een dag eerder te koken. Per slot van rekening maken ze in Indonesië nasi goreng van de restjes van de vorige dag. Nasi betekent ‘gekookte rijst’ en goreng ‘gebakken’, samen dus nasi goreng. In Indonesië eten mensen nasi goreng ook wel eens als ontbijt. De nasi goreng combineert heerlijk met gebakken uitjes en pindasaus.  Selamat makan!

Ingrediënten voor 4 personen vegetarische nasi goreng

  • 400 gram gekookte rijst
  • 1 pak speckjes van de Vegetarische Slager
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 3 versnipperde sjalotjes
  • ½ prei in dunne ringen
  • 2 bosui in ringen
  • 2 fijngehakte Spaanse pepers
  • 2 groentebouillonblokken
  • 2 eetlepels ketjap medja
  • gember
  • Peper
  • Zout
  • Arachide- of zonnebloemolie

Bereiding vegetarische nasi goreng

  1. Verwarm een beetje olie in een grote wok.
  2. Bak de vegetarische speckjes.
  3. Doe sjalotjes, gember, knoflook en Spaanse peper erbij.
  4. Roer steeds goed door en bak alles zo’n 1 minuut.
  5. Doe dan de prei, paprika en lente-ui erbij.
  6. Roer weer goed door en bak alles zo’n 30 seconden.
  7. Verkruimel 2 bouillonblokjes en roer goed.
  8. Doe na 30 seconden de koude gekookte rijst in de pan.
  9. Voeg wat peper en een beetje zout naar smaak toe.
  10. Giet 2 flinke scheuten ketjap medja in de pan.
  11. Vermeng alles goed zodat je geen witte korrel rijst meer ziet.

Lekker met emping en gebakken uitjes. Wil je nog meer Indonesische hapjes maken? Wat dacht je van loempia’s? Die zijn veel makkelijker te maken dan je denkt. Gaan ook prima als voor-of bijgerecht voor de vegetarische nasi. Of pasteitjes.

Lees meer recepten:

Veggie pasteitjes >
Vegetarische loempia’s (ook vegan) >
Pindasaus >
Kruidige lempers >
Tempeh met limoenblaadjes >

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Jane

    Lekker recept! Ik maak zelf ook vaak nasi maar ik heb er nog nooit bouillonblokjes bij gebruikt. Wordt het dan niet erg zoutig?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.