Onze vriend Thijs kwam bij ons langs met deze heerlijke vegetarische lasagne. En wat hebben we gesmuld. We kunnen met recht zeggen: simpel en gegarandeerd succes! Een vegetarische lasgane is makkelijk voor te bereiden en op een later tijdstip in de oven te zetten. Handig voor feestjes of gewoon als je het even druk hebt. Wat heb je nodig voor deze vegetarische lasagne met mascarpone en ricotta kaas?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 175 gram kastanjechampignons
  • 400 gram gewassen spinaziebladen
  • 180 gram vegetarisch gehakt
  • 50-75 gram zongedroogde tomaatjes in olie
  • 300 gram vegetarische pastasaus op tomatenbasis
  • 250 gram mascarpone (vegetarisch stremsel)
  • 250 gram ricotta of roomkaas (vegetarisch stremsel)
  • 2 mozzarella bolletjes (vegetarisch stremsel)
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • pittige strooikaas (Parmezaanse met vegetarisch stremsel)
  • oregano
  • basilicum
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereiding van de vegetarische lasagne met mascarpone en ricotta

  1. Verwarm de spinaziebladen in een pan tot ze draderig zijn en het volume er uit is.
  2. Pers dan met een lepel het vocht eruit, bijvoorbeeld in een vergiet. Hoe meer vocht er uit is, hoe steviger de lasagne.
  3. Hak het daarna fijn samen met de ui, tomaten, zongedroogde tomaten, knoflook en champignons.
  4. Snij de mozzarella in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  5. Verwarm in een pan de vegetarische tomatensaus, mascarpone, zongedroogde tomaat en tomaat. Meng deze goed. Fruit in een andere pan de ui en knoflook in een beetje olie. Bak de gehakt en champignons mee.
  6. Voeg een beetje peper, zout, basilicum en oregano toe. Meng er dan de spinazie bij en tot slot de ricotta. Meng het geheel goed.
  7. Neem een ovenschaal en vul deze afwisselend met laagjes saus, lasagnebladen en het spinazie mengsel. Houd de laagjes vulling lekker dun. Zorg dat de bovenste laag saus is.
  8. Verdeel op de toplaag de mozzarella plakjes en sluit af met een laagje strooikaas.
  9. Zet de schaal in de oven. Na ongeveer 20 minuten zijn de lasagnebladen zacht en is de kaas gesmolten.Buon appetito!

Geen zin om lasagne te maken? Maak dan eens deze makkelijke spaghetti aglio olio. Binnen 15 minuten klaar! Of deze vegan muntpesto met pasta.

Over de auteur

Danique Aaftink

Oprichter van De Reizende Vegetariër. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar 35+ landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze geen dieren en zo min mogelijk dierlijke producten. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.