Toen ik deze vegetarische Thaise curry voor het eerst maakte, was ik direct verkocht. Danique was in Kenia en er was ook niemand die ik kon laten meegenieten. Geloof me, hij is superlekker!

Ingrediënten voor 4 personen vegetarische Thaise curry

  • 4 sjalotjes
  • 2 citroengrasstengels
  • 4 groene of rode pepers
  • 3 cm gember
  • Snufje Kurkuma
  • Olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 blokje palmsuiker
  • 400/500 ml kokosmelk
  • 150 ml groentebouillon
  • Handje sperzieboontjes
  • 1 pak kipstuckjes van de Vegetarische Slager
  • Bloemkool
  • 1 tl Japanse sojasaus
  • 3 Steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 3 limoenblaadjes

Bereiding vegetarische Thaise curry

  1. Doe de sjalotjes, knoflook, citroenstengels, pepers en gember in een keukenmachine. Maak alles goed fijn.

vegetarische-thaise-curry

  1. Voeg dan wat kurkuma en olijfolie toe en vermeng alles.
  2. Verwarm een grote wok en doe er wat olie in.
  3. Fruit het mengsel aan.
  4. Voeg de kipstuckjes toe en laat even meebakken.
  5. Doe dan de ringen ui erbij.
  6. Voeg vervolgens kokosmelk en groentebouillon toe en roer even goed.
  7. Voeg steranijs, limoenblaadjes, kaneelstokje, palmsuiker en sojasaus toe.
  8. Doe de bloemkoolroosjes en sperzieboontjes erbij en laat het geheel koken.

Als de bloemkoolroosjes en boontjes gaar zijn, is je vegetarische curry klaar. Serveer met rijst met een beetje koriander en een stuk naan. Eet smakelijk!

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.