Voorgerecht

dahlsoep

Kruidige Indiase dahlsoep

Warme dahlsoep. Fantastisch om op een koude dag je op te warmen met deze Indiase dahlsoep. Je handen om de soepkom heen, sloffen aan en opgekruld op de bank. En wanneer de zon weer met al haar kracht de wolken ... Lees meer...

Italiaans brood met zongedroogde tomaten

Wat is lekkerder dan Italiaans brood? Voor de Italianen is Pasen belangrijk. Mensen trekken erop uit en gaan bijvoorbeeld picknicken in het park met vrienden en familie. Het weer in Italië rond die tijd nodigt ... Lees meer...
Tomatensoep

Verse huisgemaakte tomatensoep

Toen ik nog bij mijn ouders woonde aten we heel vaak zelfgemaakte tomatensoep. Verrukkelijk vond ik dat! Ondanks dat ik weet dat homemade tomatensoep veel lekkerder is, haalde ik nog weleens een kant-en-klaar p... Lees meer...
bietensoep

Rode bietensoep

Toegegeven, eigenlijk kende ik rode bietjes als iets van vroeger, met zo’n vet speklapje erbij. Krootjes dus, maar dat is een woord dat Danique helemaal niet kende. Zij komt uit Utrecht, ik uit Rotterdam, dat h... Lees meer...
risottoballen

Risottoballen met paddenstoelen

Risottoballen met een kaasachtige smaak? En zónder kaas? Ja, het kan en ze zijn echt megalekker. Het is wel wat bewerkelijk om ze te maken, dus het is verstandig als je echt even de tijd neemt. Maar je zult ver... Lees meer...
tofusoep

Oosterse tofusoep met kool

Een soep die licht te verteren is maar toch ook voedzaam? Dat is deze tofusoep. Er zitten weinig ingrediënten in deze soep, maar juist daarom zó lekker. Simpel en ook nog smaakvol. Alle ingrediënten voor de tof... Lees meer...
wortels met granaatappelsap

Wortels met granaatappelsap en zuurbessen

Deze wortels met granaatappelsap hebben een bijzonder frisse maar ook zoete smaak. Het gaat heel goed samen met parelgort of quinoa. Of als Spaanse tapas. Eet je het met parelgort of quinoa? Dan kun je een volw... Lees meer...
vegan-lempers

Vegan lempers

Vegan lempers, kan dat überhaupt? Ja! En ze zijn nog verdraaid lekker ook. Mijn Indische oma stond vroeger altijd al vanaf ’s ochtends vroeg in de keuken. Ze maakte de lekkerste dingen. Lempers bijvoorbeeld (s... Lees meer...
indische-pasteitjes

Indische pasteitjes vegan

Mijn oma maakte vroeger altijd heel veel lekkere dingen, zoals Indische pasteitjes. Als tiener begreep ik nooit waarom ze al vanaf half tien ’s ochtends in de keuken stond. Nu ik haar lekkernijtjes zelf probeer... Lees meer...
vegetarische loempia

Vegetarische loempia

Af en toe zo’n moment waarbij je zin hebt in een lekkere snack? De vegetarische loempia is de snack bij uitstek! Ik dacht altijd dat het ontzettend ingewikkeld was om een vegetarische loempia te maken.  Totdat ... Lees meer...
spinazie-quiche-vegan

Spinazie quiche met paprika zonder eieren

Tot nu toe had ik altijd moeite om een goede quiche vegan te maken. Tot dat ik deze spinazie quiche probeerde. In plaats van eieren gebruikte ik nu tofu. De tofu pureer je dan tot een gladde pasta. Dit is de pe... Lees meer...

Indiase Pappadums met salade

Een gezonde lunch of avondmaaltje met een Indiase taste. Pappadums zijn lichtgewicht en krokante pannenkoekjes. Je kunt ze ook met verschillende dipjes eten. Maar voor dit gerecht gebruiken we ze in combinatie ... Lees meer...