Soms wil je een voorgerechtje dat lekker is, er leuk uitziet én niet moeilijk te maken is. Probeer dan eens deze zilte filodeegpakketjes. Door de zeekraal krijg je een heerlijke zilte smaak. Kun je geen vegan kipstuckjes vinden? Gebruik dan oesterzwammen of andere paddenstoelen, óók erg lekker! Natuurlijk kun je zelf eindeloos variëren met de inhoud. Het zijn met name de kruiden en de zeekraal die deze pakketjes zo lekker maken.

Ingediënten voor 8 zilte filodeegpakketjes

(4 personen)

  • 160 gram vegan kipstuckjes van De Vegetarische Slager
  • 5 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl korianderzaad
  • 3 el plantaardige boter
  • 1 el plantaardige olie
  • 8 velletjes filodeeg
  • 150 gram zeekraal 

Bereiding zilte filodeegpakketjes

  1. Doe de sjalotjes en knoflookteentjes in een vijzel en plet alles. Past niet alles tegelijkertijd in je vijzel? Doe dan steeds beetje bij beetje.
  2. Doe alle kruiden in een vijzel en vermaal ze tot een grove korrel: komijnzaad, korianderzaad en peperkorrels.
  3. Verhit dan olijfolie en 1 el plantaardige boter in een wok of koekenpan.
  4. Fruit sjalotjes en knoflook even tot ze heerlijk beginnen te geuren.
  5. Voeg dan je kruiden toe.
  6. Doe er de vegan kipstuckjes bij, roer alles goed door elkaar en zet de pan dan weg.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Smelt in een klein steelpannetje de overige plantaardige boter.
  9. Smeer de velletjes filodeeg in met de gesmolten plantaardige boter.
  10. Leg in het midden wat zeekraal, dan een lepel vegan kipstuckjes-mengsel en dek tot slot af met wat zeekraal.
  11. Vouw het deeg dicht tot je een mooi pakketje krijgt.
  12. Smeer de buitenkant van de pakketjes in met plantaardige boter.
  13. Zet de zilte filodeegpakketjes op een bakplaat met bakpapier in de oven, zo’n 10 tot 15 minuten, tot je een mooie krokante buitenkant hebt.

 

Haal ze uit de oven en serveer direct. Dan zijn ze nog lekker warm en knapperig!

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.