Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand en ligt in het noorden van Thailand. Backpackers komen er graag! Je struikelt er bijna over 🙂

Vriend Thijs en ik komen aan tijdens de laatste dag van Songkran, het traditionele Thaise Nieuwjaar. Emmers, tuinslangen en supersoakers: drie dagen lang gooit iedereen elkaar nat met water. Wonder boven wonder komen we droog aan in ons guesthouse. Nou ja, guesthouse,  lijkt meer op een hotel. Superschoon, alles erop en eraan en vriendelijke mensen.

Chiang-mai-meer

Tip #1 Scooters huren in Chiang Mai

De volgende dag huurden we meteen scooters. Chiang Mai is een drukke stad waar het verkeer nauwelijks rekening met je houdt, dus het was even wennen. Met een scooter ben je wel mooi mobiel, zowel in de stad zelf als daarbuiten. Onze eerste toeristische stop: Doi Suthep, een mooie bergtempel.

Tip #2 Bergtempel Doi Suthep (Wat Phrathat Doi Suthep)

(Th Huay Kaew, Doi Suthep)
Voor Doi Suthep moet je de stad uitrijden en de berg oprijden. Na een tijdje zie je een grote trap met 309 treden. Kan niet missen! Een entreekaartje kost 30 Bath. Doi Suthep schijnt zo’n 700 jaar oud te zijn.

Tip #3 Huay Tung Tao-meer

(107, Don Kaeo, Mae Rim District, Chiang Mai 50180)
Een paar kilometer buiten de stad ligt een meer waar je fijn kunt chillen. Hier komen de Thai om te zwemmen en om te picknicken. Westerse toeristen zie je nauwelijks, dus de menukaarten zijn helemaal in het Thais. Er staat trouwens niks vegetarisch op, maar nasi met groenten kunnen ze wel maken. Als je geluk hebt, kun je een huisje aan het water krijgen. Entreekaartje kost trouwens 50 Baht.

Chiang-mai-meer1

Tip #4 Chiang Mai 700th Anniversary Stadium Sport Complex

(18°50′23″N 98°57′34″E)
Even buiten de stad heb je een sportcentrum met groot buitenzwembad: Chiang Mai 700th Anniversary Stadium Sport Complex. Hier kun je heerlijk baantjes trekken. Lekker hoor beetje actief tijdens je vakantie of rondreis. Maar let op, neem wel een zwembroek of badpak mee van badstof. Anders mag je niet naar binnen. Thijs en ik zijn dus een keer geweigerd. Entreekaartje kost 50 Baht.

 

Wil je na een dagje rondlopen in Chiang Mai iets lekkers eten? We hebben een top 3 van vegetarische restaurants op een rijtje voor je gezet.

Chiang-mai-sportcomplex

Over de auteur

Sander Ruijsbroek

Mede-oprichter van De Reizende Vegetariër. Als kleine man ging hij al de wijde wereld in. Praktisch nooit vierde hij oud & nieuw in Nederland. Inmiddels fan van de Spaanse taal en liefde voor reizen. Vrijheid en nieuwe dingen ontdekken. Na het lezen van boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer werd hij vegetariër. En inmiddels is hij vegan en eet hij 100% plantaardig. Sander is gek op koken en deelt graag zijn veganistische recepten op De Reizende Vegetariër.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.